Proudly present: Het Lymefonds organiseert Lopen voor Lyme editie 2022
Allereerst een shout-out naar Berdien Renes en haar familie en naar alle vrijwilligers die de eerste drie edities hebben georganiseerd. Een heel groot dankjewel voor het neerzetten en organiseren van zo’n belangrijk en succesvol initiatief voor de lyme-community: door Lopen voor Lyme zijn honderden lymepatiënten uit de financiële nood geholpen en hebben hun behandeling kunnen betalen. En: het gevoel van saamhorigheid met andere lyme patiënten  al die lopers die zich steeds voor ons inzetten zijn buitengewoon indrukwekkend. Het is ontzettend veel werk om zo’n event te organiseren en dan ook nog vrijwel geheel met vrijwilligers: respect! Zeer veel dank voor het vertrouwen in het Lymefonds dat wij dit event voortaan mogen organiseren.

We kondigen trots aan dat het Lymefonds in april volgend jaar editie 2022 van Lopen voor Lyme organiseert in de provincie Utrecht. We organiseren Lopen voor Lyme rond de Week van de Teek, volgend jaar van 25 tot en met 29 april. In oktober maken we bekend waar en wanneer Lopen voor Lyme precies zal plaatsvinden.

'Er komt een iDEAL-knop en Bancontact-knop'

Lopen voor Lyme is hét wandel- en hardloop event voor mensen met langdurige lyme in Nederland en staat nu ook open voor Vlaamse deelnemers. De deelnemende teams zetten alles op alles om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen: bij editie 2022 gaat driekwart naar degenen met langdurige lyme waar een team voor deelneemt.

Een kwart van de opbrengst gaat naar het Lymefonds. De opbrengst wordt besteed om situatie voor iedereen te verbeteren. De opbrengst besteedt het Lymefonds aan voorlichting om tekenbeten en de ziekte van Lyme te voorkomen. Die voorlichting kan véél beter en véél intensiever dan nu. En de opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar betere tests, meer inzicht in de ziekte en betere behandelingen.

Van die voorlichting gaat het Lymefonds al meteen werk maken: een professionele persvoorlichter met zeer veel ervaring met andere gezondheidsfondsen gaat zich voorjaar 2022 wekenlang inzetten voor aandacht in de landelijke en regionale media voor Lopen voor Lyme, het Lymefonds en last but not least het voorkomen van tekenbeten en de ziekte van Lyme.

'Het Lymefonds gaat meteen werk maken van voorlichting!'

Zet het alvast in je agenda: het online aanmelden van teams en lopers en het doneren start op zondag 12/12 om 12.12 uur. Via een live event op social media zal de directeur van het Lymefonds, Fred Verdult, de website openen en in gesprek gaan met lymepatiënten, lopers en donateurs.

Heel veel blijft hetzelfde als de eerdere edities, sommige dingen veranderen:

We hopen je april 2022 te zien als lymepatient, teamcaptain, loper of vrijwilliger!


Op de hoogte blijven?
Via social media houden we je op de hoogte van Lopen voorLyme. Wil je zeker zijn dat je niks mist? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief van het Lymefonds!