Proudly present: Het Lymefonds organiseert Lopen voor Lyme editie 2022
Welke lyme-behandeling(en) zou ik in 2022 willen doen? En: hoe ga ik dat in vredesnaam betalen? Of: wat kan ik in 2022 doen voor andere lymepatiënten?

Eerdere edities van Lopen voor Lyme honderden lymepatiënten aan duizenden euro’s geholpen. Ook in 2022 biedt Lopen voor Lyme de mogelijkheid om geld voor lyme-gerelateerde kosten bij elkaar te krijgen. Of om mee te doen aan Team Lymefonds, om geld bij elkaar te krijgen voor voorlichting over tekenbeten, preventie van de ziekte van Lyme en awareness voor chronische lyme.

'Er komt een iDEAL-knop en Bancontact-knop'

Vanwege corona krijgt Lopen voor Lyme in 2022 een andere invulling om dit voor elkaar te krijgen. De afgelopen tijd is duidelijk geworden dat we voorlopig niet van corona af zijn. Zowel dit jaar als vorig jaar waren er in april veel corona-infecties. We vinden het niet verantwoord om nu te besluiten om april volgend jaar bij elkaar te komen met meer dan duizend mensen, waaronder flink wat lymepatiënten met een kwetsbare gezondheid. Voor veel lymepatiënten is het sowieso een hele opgave (of niet te doen) om naar een centrale plek in het land te reizen. Daarom vindt Lopen voor Lyme editie 2022 op tal van plekken verspreid over het land plaats. Dit versterkt ook de boodschap dat teken en de ziekte van Lyme in het hele land voorkomen.

Lopen voor Lyme vindt plaats op zaterdag 9 april 2022. Ook al vindt de sponsorloop verspreid over het land plaats: via social media komen de ervaringen samen. Je kunt je filmpje, livestream, foto’s makkelijk delen en Fred Verdult van Lopen voor Lyme toert door Nederland om vanaf zoveel mogelijk plekken via livestreams verslag te doen.

Lopen voor Lyme is hét wandel- en hardloop event voor mensen met langdurige lyme in Nederland en staat nu ook open voor Vlaamse deelnemers. De deelnemende teams zetten alles op alles om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen: bij editie 2022 gaat driekwart naar degenen met langdurige lyme waar een team voor deelneemt.

'Het Lymefonds gaat meteen werk maken van voorlichting!'

Team:
Een kwart van de opbrengst gaat naar het Lymefonds. De opbrengst van Lopen voor Lyme voor het Lymefonds wordt in 2022 besteed aan voorlichting. Voorlichting over het voorkomen van tekenbeten en de ziekte van Lyme. Op die manier voorkomen we ziekte en ellende. En voorlichting over chronische lyme, om te komen tot meer kennis en begrip over onze ziekte. De jaren erop gaat het Lymefonds geld besteden aan onderzoek naar betere tests, meer inzicht in de ziekte en betere behandelingen. We zetten in 2022 in op voorlichting, omdat we daar op korte termijn ellende mee kunnen voorkomen. Onderzoek is een kwestie van lange adem, daar gaan we daarna mee aan de slag!

Heel veel blijft hetzelfde als de eerdere edities, sommige dingen veranderen:

Nieuw is dat de Lopen voor Lyme organisatie ervoor zorgt dat elk team intensief wordt begeleid door een buddy. Die buddy geeft bijvoorbeeld tips over het stimuleren van lopers. En deze buddy geeft support bij het organiseren van de sponsorloop voor je eigen team met 5 tot 20 lopers in je eigen gemeente.

Je verhaal delen in plaatselijke of regionale media helpt je om sponsorgeld binnen te krijgen en het helpt voor de lyme-awareness. Ook nieuw: de Lopen voor Lyme organisatie organiseert een Zoom mediatraining: Hoe leg je contact met media? Wat is nou eigenlijk je kernboodschap? Hoe bereid je je het beste voor op een interview?

Om deze aanpassingen in Lopen voor Lyme goed door te voeren, start de inschrijving op zaterdag 22 januari 2022. Vanaf dan tot en met eind februari kunnen lopers zich inschrijven.

Op zaterdag 23 april, als de Week van de Teek begint, organiseert het Lymefonds een symposium waarin het Lymefonds officieel wordt gelanceerd. Bij dat symposium zijn er tal van interessante sprekers over lyme, er zijn optredens én we maken de uitslag van Lopen voor Lyme bekend. Dit symposium is online, dus voor iedereen toegankelijk.

We hopen je april 2022 te zien als lymepatient, teamcaptain, loper of vrijwilliger!

Op de hoogte blijven?
Via social media houden we je op de hoogte van Lopen voorLyme. Wil je zeker zijn dat je niks mist? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief van het Lymefonds!